PIECE KONWEKCYJNO PAROWY RETIGO O1221B 12xGN2/1

Netto: 60,000.00  Brutto: 73,800.00 
KOD PRODUKTU: N/A

Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Orange Vision usatysfakcjonuje użytkowników o mniejszych wymaganiach dotyczących ilości funkcji w wyposażeniu podstawowym, kładących jednak nacisk na wysoką jakość i łatwość obsługi.
Model pieca konwekcyjno-parowego Retigo Vision 1221 jest idealny do kuchni o wydajności 400-600 dań dziennie. Rozmiary pojemników gastronomicznych to GN 2/1 (650×530 mm) lub GN 1/1 (530×325 mm). W podstawowym wyposażeniu tego pieca znajduje się wózek. Ponadto do tego modelu można dokupić cały szereg innego wyposażenia – dodatkowy wózek, akcesoria do systemu bankietowego itp.

Produkt dostępny na zamówienie

Seria modeli pieców konwekcyjno-parowych  RETIGO Orange Vision (PIEC KONWEKCYJNO PAROWY RETIGO) usatysfakcjonuje użytkowników o mniejszych wymaganiach dotyczących ilości funkcji w wyposażeniu podstawowym, kładących jednak nacisk na wysoką jakość i łatwość obsługi. W odróżnieniu od serii modeli Blue Vision piece konwekcyjno-parowe Orange Vision (PIEC KONWEKCYJNO PAROWY RETIGO) są wyposażone wyłącznie w system automatycznego mycia Active cleaning oraz niezbędne funkcje podstawowe. Pozostałe wyposażenie, takie jak zintegrowany prysznic, klapka i 99 programów w 9 krokach, są opcjonalne. Klient ma możliwość skonfigurowania urządzenia według własnych potrzeb i niepłacenia za wyposażenie, z którego nie będzie w przyszłości korzystać. Elegancki funkcjonalny design podkreśla prostotę urządzeń, diodowy wyświetlacz LED umożliwia natomiast łatwe ustawianie i sterowanie.

Techniki gotowania: 
Gorące powietrze: 30-300°C
Funkcja kombi – gorące powietrze/para 30-300°C
Funkcja gotowania – gotowanie na parze 30-130°C
Bio-gotowanie 30-98°C,
Regeneracja, system bankietowy – obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw do momentu serwowania,
Automatyczny przedgrzew,
Automatyczne chłodzenie,
Manualne nawilżanie.

Wyposażenie:
Automatyczne mycie,
ASGS (Advanced Steam Generation System) – szybkie generowanie nasyconej pary,
ACM – system automatycznego zarządzania pojemnością,
Dwukierunkowy wentylator – idealnie równomierny efekt pieczenia,
Jedna prędkość wentylatora,
Płaski cyfrowy panel sterujący,
Automatyczny start,
Rekuperator,
Specjalna izolacja komory gotowania,
Książka kucharska 99 programów po 9 kroków,
Solidna klamka – wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie,
Stal nierdzewna AISI 304/316 z powłoką o podwyższonej trwałości,
Chemicznie wytrawiana komora gotowania, zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia,
Port USB – łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych.

Serwis:
System HACCP – łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych,
BCS (Boiler Control System) – automatyczny system sterowania i kontroli bojlera (w modelach z bojlerem)
SDS System diagnostyki serwisowej – automatyczna ocena błędów,
Łącze LAN.

Dane techniczne:

Wymiary: 1111 x 1343 x 961 mm
Moc: 37,1 kW
Pojemność GN: 12x GN2/1
Waga: 210 kg
Zasilanie: 3N~/400V/50-60Hz
poziom hałasu: max. 70 dBA
Przyłącze wody/odpływu: G 3/4” / 50 mm
Temperatura: 30 – 300 °C
Rozstaw prowadnic: 65 mm

Marka

Retigo

Retigo

CZYM JEST PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY? RETIGO Blue Vision to najwyższa seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Vision. Poszczególne piece zostały zaprojektowane tak, aby zaoferować wszystko, co potrzebne dla wymagających użytkowników. Sterowanie dokonywane jest za pomocą panelu dotykowego, umożliwiającego szybki dostęp do wszystkich funkcji kluczowych i specjalnych. Wszystkie modele są w zestawie podstawowym wyposażone w funkcję automatycznego mycia oraz Easy Cooking, klapkę odprowadzenia nadmiaru pary i 6-punktową sondę termiczną. Profesjonalne piece konwekcyjno-parowe RETIGO dysponują dopracowanym do szczegółów i funkcjonalnym designem, intuicyjnym sterowaniem i doskonałymi właściwościami izolacyjnymi (nie powodują zalania kuchni). Oprócz tego mają zaawansowane funkcje, takie jak automatyczne mycie czy system oszczędzania wody oraz energii elektrycznej.