Jaki wybrać piec do pizzy … ? - Qgast - Kraków - wyposażenie i sprzęt dla gastronomii - 12 307 24 24
23286
post-template-default,single,single-post,postid-23286,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.3,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Jaki wybrać piec do pizzy … ?

Jaki wybrać piec do pizzy … ?

Zakładając własny biznes gastronomiczny a dokładnie w tym przypadku pizzerię musimy zwrócić uwagę na wiele aspektów jednak najważniejszą sprawą w tym segmencie gastronomii będzie wybór odpowiedniego pieca do pizzy. Piec do pizzy jest to kluczowe urządzenie w Naszym biznesie, które będzie miało ogromny wpływ na jakość oraz szybkość podawanego klientom produktu.

W świecie producentów piecy do pizzy i firm zajmujących się ich sprzedażą możemy rozróżnić 4 podstawowe rodzaje piecy:

Nie zależnie od rodzaju wyboru przez Państwa pieca do pizzy muszą Państwo zwrócić uwagę na najważniejsze elementy budowy pieca które będą wspólne dla wszystkich typów urządzeń do wypieku pizzy.

Piec do pizzy powinien posiadać spód wypieku szamotowy dzięki czemu temperatura lepiej jest przekazywana na produkt, ciasto się nie przykleja i oczywiście jest to bardzo wytrzymały materiał na wysokie temperatury oraz jest łatwy w czyszczeniu.

Kolejnem elementem na który warto zwrócić uwagę na izolację urządzenia im piec będzie wykonany z grubszych materiałów a jego komora wypieku będzie lepiej oizolowana tym będą mniejsze straty energii oraz urządzenie nie będzie emitowało zbyt wysokiej temperatury na pomieszczenie w którym będzie przygotowywana pizza.

Warto również zastanowić się nad zakupem pieca, który jest wyposażony w elektroniczne sterowanie, dzięki temu możemy dokładniej ustawić temperaturę wypieku ciasta oraz dokładnie monitorować i utrzymywać w komorze odpowiednią temperaturę.

Na sam koniec nie zależnie od pieca najważniejszym parametrem jest jego wielkość, która ma wpływ na czas oczekiwania Państwa klientów na podanie zamówienia. Warto zakupić piec do pizzy dwukomorowy, przy mniejszym ruchu zawsze możemy wyłączyć jedną komorę, która nie będzie generowała kosztów a przy w zmożonym ruchu np. przy weekendzie możemy zwiększyć produkcje i zmniejszyć czas oczekiwania na pizze przez klienta Państwa lokalu.

W kwestii doboru pieca, wielkości komory oraz ilości komór zachęcamy Państwa do kontaktu z Naszą firmą, w której wysłuchamy Państwa potrzeb oraz doradzimy w kwestii zakupu.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz