STOŁY CHŁODNICZE I WITRYNY - Qgast - Kraków - wyposażenie i sprzęt dla gastronomii - 12 307 24 24
23291
post-template-default,single,single-post,postid-23291,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.3,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

STOŁY CHŁODNICZE I WITRYNY

STOŁY CHŁODNICZE I WITRYNY

Stoły chłodnicze są do wszelakiego rodzaju lokali gastronomicznych. Ich blaty mogę pełnić również funkcje powierzchni roboczych.

Podstawowym elementem wyróżniającym stoły chłodnicze jest liczba drzwi w poszczególnych modelach. W ofercie handlowej Naszej firmy znajdą Państwo stoły dwu, trzy, cztero drzwiowe, z szufladami (możliwe jest również wykonanie takiego stołu na indywidualne zamówienie) oraz np. sałatkowe.

Powierzchnia magazynowania wyposażona jest w płozy/prowadnice do umieszczania np. pojemników GN 1/1.

Górne blaty stołów chłodniczych wykonane są ze stali nierdzewnej z rantem lub bez rantu w zależności od nieumiejscowienia urządzenia w Państwa lokalu, wykonanie takiego blatu jest również możliwe z granitu w celu przygotowania np. ciasta do pizzy i wielu innych.

Witryny chłodnicze stanowią świetne rozwiązanie/wyposażenie dla wszystkich typów lokali gastronomicznych. W zależności od długości witryny można włożyć nawet 6xGN 1/3 (występują możliwości produkcji urządzenia na indywidualne potrzeby). Urządzenie jest przeznaczone do przechowywania wstępnie przygotowanych produktów czy surowców, które muszą do czasu wydania być przechowywane niskiej temperaturze.

Klasa klimatyczna urządzeń gastronomicznych chłodniczych typu np. stoły chłodnicze czy witryny chłodnicze określa optymalny przedział otoczenia dla pracy urządzenia chłodniczego. W Naszym klimacie najlepiej pracują urządzenia o klasie energetycznej „umiarkowanej” oraz „rozszerzonej umiarkowanej”.

Przed zakupem urządzenia chłodniczego warto przemyśleć w jakim miejscu będzie stało i pracowało (chodzi o temperaturę otoczenia) – czy kuchnia zlokalizowana jest w chłodnej piwnicy czy sprzęt będzie stał w pobliżu źródła ciepła np.. obok pieca – wtedy musimy zakupić urządzenie chłodnicze z odpowiednią klasą energetyczną a dokładniej i precyzyjnie mówiąc odpowiednim agregatem, który sobie poradzi ze swoim zadaniem nie zależnie od miejsca w którym będzie pracował.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz