Jaki piec cukierniczy wybrać? - Qgast - Kraków - wyposażenie i sprzęt dla gastronomii - 12 307 24 24
23398
post-template-default,single,single-post,postid-23398,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.3,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Jaki piec cukierniczy wybrać?

Piec cukierniczy

Jaki piec cukierniczy wybrać?

Ich wybór na rynku jest naprawdę szeroki. Ostateczną decyzję trzeba dobrze przemyśleć, bo nie każdy piec cukierniczy zapewni najwyższą jakość konkretnym daniom. W ofercie Qgast, sklepu z siedzibą w Krakowie, znajdziesz idealny sprzęt, który sprawdzi się zarówno jako piec sklepowy, jak i praktyczne urządzenie w małych lokalach gastronomicznych, ale też w dużych restauracjach. Jego kupno to postawienie na niezawodność, wygodę użytkowania oraz wytrzymałość gwarantującą możliwość wieloletniego używania. Co wpływa na tak wysoką jakość proponowanego asortymentu?

Piec piekarniczy – trzy pożądane cechy

Przede wszystkim dobry sprzęt piekarniczo-cukierniczy musi łączyć w sobie funkcjonalność z praktycznością. Oznacza to nie tylko umożliwienie przygotowania najwyższej jakości posiłków, ale także ułatwienie pracy i uniwersalne zastosowanie. Dokładnie taki jest elektryczny model prezentowany w katalogu Qgast. Dodatkowo należy zwrócić uwagę na:

  • dostępność różnorodnych funkcji,
  • wygodną obsługę,
  • wytrzymałość.

Jeżeli piec wyróżnia się tymi trzema zaletami, z pewnością okaże się trafnym zakupem, który przyniesie Ci korzyści na długie lata.

Funkcjonalność pieców piekarniczo-cukierniczych

Wszechstronność odgrywa kluczowe znacznie. Idealne produkty, podobnie jak te proponowane przez sklep Qgast, powinny być przeznaczone do gotowania, pieczenia, duszenia, grillowania, a także umożliwiać rozmrażanie, naparowywanie i odparowywanie. Warto postawić też na model z funkcją pieczenia w niskich temperaturach. O tym, czy piec piekarniczy zapewni skuteczną pracę, decydują także właściwości jego komory. Dobrze, kiedy będzie ona rozgrzewać się do wysokich temperatur. Optymalny poziom to 285 st. C. Ponadto ważny jest czas potrzebny do uzyskania maksymalnego ciepła.

Piec elektryczny musi być wygodny i wytrzymały

Dobre urządzenie to łatwość obsługi i utrzymania czystości. Zwróć uwagę, czy piec cukierniczy ma czytelne menu i automatyczne tryby obsługi. Niezwykle istotna jest funkcja odchylenia wewnętrznej szyby, co pozwoli na dokładne wyczyszczenie od środka. Codzienny komfort podnosi także regulacja wysokości nóg. Materiał wykonania również odgrywa ważną rolę. Postaw na stal nierdzewną, a zyskasz nie tylko wytrzymałość gwarantującą wieloletnie użytkowanie, ale także swobodne mycie obudowy.

Podsumowanie, czyli gdzie sprawdzi się piec piekarniczy?

Pamiętaj, żeby zweryfikować, czy piec elektryczny, który Cię interesuje, wykazuje wskazane powyżej cechy. Powinien on być wytrzymały, uniwersalny i komfortowy w obsłudze oraz łatwy w czyszczeniu. Sprawdź właściwości komory i warunki pieczenia, jakie ona oferuje. Dobrze wybrane maszyny sprawdzą się jako piece sklepowe, wyposażenie małych lokali gastronomicznych, restauracji i dużych piekarni. Jeżeli poszukujesz niezawodnego produktu, który zapewni wysoką jakość pracy oraz wieloletnie użytkowanie, wybierz współpracę z Qgast z Krakowa!

Brak komentarzy

Dodaj komentarz