26
Kwi
Piec konwekcyjno – parowy Convotherm

Piece konwekcyjno-parowe z Systemem Zamkniętym ACS+. Convotherm oferuje pełną gamę pieców konwe...

24
Lut
Kuchnia molekularna

Kuchnia molekularna – (nazywana również kuchnią kreatywną) rodzaj kuchni wykorzystujący wiedz...

23
Lut
Pączki tradycyjne Smacznego 🙂

Trochę historii: Pączek (staropol. i śl. krepel, niem. Berliner Pfannkuchen, Berliner, Kreppel ...

18
Lut
Makaronik wspaniała przekąska na słodko Smacznego 🙂

Trochę historii: Makaronik – słodkie ciastko przyrządzone z białek jaj, cukru pudru i mielonyc...

17
Lut
Naleśniki po „FRANCUSKU” Smacznego 🙂

  Trochę historii:   Naleśnik – proste danie mączne smażone na patelni. Nie wiadomo ...

15
Lut
Jak myć w zmywarce gastronomicznej z wyparzaniem bez zacieków i polerowania ?

JAK POWINNIŚMY PRZYGOTOWAĆ ZMYWARKĘ GASTRONOMICZNĄ Z FUNKCJĄ WYPARZANIA BY ODPOWIEDNIO SPEŁNIA...

15
Lut
Pizza włoska: początki + przepis na klasyczną

Pizza – potrawa kuchni włoskiej, obecnie szeroko rozpowszechniona na całym świecie. W wersji po...

14
Lut
Wino grzane z whiskey na trzymające mrozy

Trochę historii: Pierwsze wzmianki o winie grzanym poznaliśmy już w XVI wieku w którym to trunek...

06
Lut
Zakup zmywarki gastronomicznej z funkcją wyparzania

Przy zakupie zmywarki gastronomicznej powinniśmy zwrócić uwagę na jej efektywność, ekonomię o...

03
Lut
Piec Konwekcyjno parowy – SERCE KUCHNI

Podstawowym procesem technologicznym w gastronomii jest obróbka cieplna tzn. gotowanie, smażenie, ...