Qgast – Kraków – wyposażenie i sprzęt dla gastronomii – 12 307 24 24

Nasz sklep oferuje mnóstwo interesujących elementów wyposażenia kuchni. Wśród nich znajduje się gama kompaktowych pieców konwekcyjno-parowych skierowanych do kanału Horeca, oferujących dużą wszechstronność w zakresie pojemności blach. Niewielkie wymiary pieców sprawiają, że są one produktem idealnym, doskonale dopasowującym się do niewielkich przestrzeni. Niewielkie gabaryty pieca udało się osiągnąć dzięki dobrze przemyślanej konstrukcji komory oraz umieszczeniu panelu sterującego na drzwiach. Wszystko to sprawia, że oferowane przez nas kompaktowe piece znajdą zastosowanie w każdej, nawet niewielkiej, kuchni.
Zachęcamy do kontaktu oraz do bliższego zapoznania się z ofertą dotyczącą pieców na stronie naszego sklepu.

Wiemy jak duży problem w dzisiejszych czas w niektórych lokalach gastronomicznych zwłaszcza tych nie dużych typu Bistro jest ograniczone miejsce na kuchni, dlatego chcemy Państwu zaprezentować nową linie piecy konwekcyjno parowych w kompaktowych wymiarach dzięki czemu tego typu piece znajdą dla siebie miejsce na każdej kuchni co będzie też wielką zaletą dla Państwa gastronomii. Dzięki zastosowaniu przez producenta wielu ciekawych rozwiązań uzyskaliśmy zmniejszenie gabarytów piecy o nawet kilkanaście centymetrów przy analogicznych piecach o tej samej wielkości w tradycyjnej produkcji.

Prezentowane piece konwekcyjno parowe mają zmieszone wymiary dzięki usytuowaniu panelu sterującego w drzwiach ale przy jednoczesnym dołożeniu systemu chłodzenia elektroniki dzięki czemu piec jest węższy o 20 cm a jednocześnie panel sterujący i jego elektronika jest bardzo dobrze chłodzona dzięki czemu często jest mniej awaryjna niż w piecach standardowych.
Prowadnice na pojemniki GN są ułożone wzdłuż pieca co spowodowało kolejne zmniejszenie szerokości pieca a jednocześnie spowodowało łatwiejsze wyciąganie z rozgrzanej komory gotowego produktu.
Oferujemy Państwu piece konwekcyjne z dwoma możliwościami sterowania:

  • sterowanie manualne (+ wyświetlacz temperatury, czasu oraz zaparowania komory)
  • sterowanie elektroniczne poprzez panel dotykowy

 

Gotowanie na parze, pieczenie lub kombinacja obu tych trybów, procesy z nawilżaniem lub osuszaniem, praca z sondą, która umożliwia pełną kontrolę nad przygotowywanym daniem. Szybki i prosty wybór funkcji.

Doskonałe urządzenia oferujące wszystkie niezbędne metody obróbki termicznej: pieczenie, gotowanie na parze, system kombi, a także funkcję wędzenia. Funkcja wolnego gotowania umożliwia powolną obróbkę termiczną dużych kawałków mięsa. Funkcja podtrzymania pozwala na utrzymanie gotowych potraw w odpowiedniej temperaturze do momentu wydania. Książka kucharska z wieloma łatwo dostępnymi programami zdecydowanie ułatwia pracę, a bardzo intuicyjny panel sterowania z ekranem dotykowym sprawia, że gotowanie staje się przyjemnością.

Manualna seria piecy konwekcyjno parowych oraz seria z dotykowym panelem sterującym. Wyposażenie obejmuje między innymi podwójne szyby drzwi, oraz wentylator o wielu prędkościach. Komora ze stali nierdzewnej AISI 304 z zaokrąglanymi narożnikami ułatwia czyszczenie.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.