Blog - Qgast - Kraków - wyposażenie i sprzęt dla gastronomii - 12 307 24 24
1815
page-template,page-template-blog-masonry,page-template-blog-masonry-php,page,page-id-1815,page-parent,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.3,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Blog

Zmywarka gastronomiczna do żłobka, kawiarni, restauracji, hotelu z wyparzaniem 90C.

Zakup urządzeń gastronomicznych a dokładnie zmywarek gastronomicznych z funkcją wyparzania 90C wiąże się wybraniem zmywarki z pośród setek ofert i producentów jacy są obecnie dostępni na rynku. Nasza firma Qgast.pl stara się doradzać klientom by zakupiona zmywarko wyparzarka spełniała wszystkie kryteria i przepisy lokalu gastronomicznego w...

Zmywarki gastronomiczne z wyparzaniem do kawiarni, restauracji, hotelu, przedszkola, żłobka.

Prezentujemy Państwu charakterystykę firmy zajmującej się produkcją profesjonalnych zmywarek gastronomicznych. Urządzenia tej firmy charakteryzują się wysoką jakością wykonania jak również samej pracy zmywarki gastronomicznej, ponadto ceny tego wyposażenia gastronomicznego jest bardzo atrakcyjna. Sistema Project Italia produkuje profesjonalne zmywarki do naczyń z wyparzaniem dla HORECA. Firma od...

Hendi – urządzenia gastronomiczne

Firma Hendi Polska jest częścią międzynarodowej grupy Hendi, zajmującej się od ponad 70 lat produkcją i handlem profesjonalnym wyposażeniem gastronomicznym w całej Europie. Firma działa w Polsce od 2005 r. Firma Hendi Polska prowadzi sprzedaż swoich produktów poprzez firmy zajmujące się wyposażeniem gastronomii, sieci typu cash&carry, sieci...

Chłodziarko zamrażarka szokowa INFINTY RM GASTRO

Efektem wprowadzenia surowych wymogów higienicznych jest rozwój nowych technologii w branży gastronomicznej. Jedną z nich jest szokowe schładzanie i zamrażanie. Technologia ta umożliwia racjonalne podejście do procesu gotowania w kuchni, zmniejszenie strat, obniżenie wymogów energetycznych i przedłużenie czasu przechowywania żywności. Za stosowaniem technologii szokowego schładzania czy zamrażania...

Kostkarki do lodu: jak o nie dbać by lód był wysokiej jakości.

Kostkarki do lodu są niezastąpionym pomocnikiem małych i dużych lokali gastronomicznych. Znajdują szerokie zastosowanie poczynając od bezpośredniego wykorzystania podczas przygotowania potraw lub napojów aż po krótkotrwałe zewnętrzne chłodzenie pojemników gastronomicznych. Kostkarki do lodu są dostępne w dwóch opcjach w zależności od typu lodu – w...

Planujesz otwarcie pizzerii? Sprawdź jakie podstawowe wymogi musisz spełnić oraz jakich kosztów możesz się spodziewać.

Są Państwo na etapie lub planowania otwarcia Pizzerii? W poniższej treści postaramy się przedstawić uśrednione koszty od strony wyposażanie gastronomicznego urządzeń oraz akcesorii które pozwolą Państwu sprawnie prowadzić takową działalność. W dzisiejszych czas gdzie pizzerie są mocno rozwinięte koszty tej działalności wzrosły oczywiście uzależnione są one...

Jak dbać o zmywarkę gastronomiczną z funkcją wyparzania ?

Urządzenie gastronomiczne jakim jest zmywarka z funkcją wyparzania jest jednym z urządzeń wyposażenia gastronomii, które wymaga szczególnego dbania. Bardzo ważnym czynnikiem jest woda jaka jest podłączona do urządzenia. W przypadku twardej wody jaka jest używana w większości lokali gastronomicznych powinniśmy zastosować filtr do wody specjalnie przeznaczony...

Piec konwekcyjno – parowy Convotherm

Piece konwekcyjno-parowe z Systemem Zamkniętym ACS+. Convotherm oferuje pełną gamę pieców konwekcyjno-parowych opracowanych pod kątem zmniejszenia zużycia energii i wody, oraz niższych kosztach eksploatacji wraz intuicyjną obsługą. Ci, którzy kiedykolwiek pracowali z produktami tej marki zapewne wiedzą, że Convotherm zachwyca innowacyjnymi rozwiązaniami, pozwalającymi lepiej przygotowywać produkty....

Kuchnia molekularna

Kuchnia molekularna – (nazywana również kuchnią kreatywną) rodzaj kuchni wykorzystujący wiedzę naukową na temat gotowania. Celem jest otrzymanie czystych smaków, nietypowymi sposobami i niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach. Pionierem takiego podejścia do kuchni był już sir Benjamin Thompson. Termin "kuchnia molekularna" powstał w 1988 w wyniku...