Qgast – Kraków – wyposażenie i sprzęt dla gastronomii – 12 307 24 24

Efektem wprowadzenia surowych wymogów higienicznych jest rozwój nowych technologii w branży gastronomicznej. Jedną z nich jest szokowe schładzanie i zamrażanie. Technologia ta umożliwia racjonalne podejście do procesu gotowania w kuchni, zmniejszenie strat, obniżenie wymogów energetycznych
i przedłużenie czasu przechowywania żywności.

Za stosowaniem technologii szokowego schładzania czy zamrażania przemawia również możliwość maksymalnego wykorzystania pieców konwekcyjno parowych bez względu na aktualną potrzebę liczby porcji. Przechowywanie dań w schładzarko zamrażarkach szokowych umożliwia także radzenie sobie z niespodziewanymi zamówieniami na natychmiastowe podanie potraw.

Zalety schładzania szokowego:

•praca w systemie „cook- chill”, przygotowanie większych ilości potraw w krótszym czasie pozwala zmniejszyć koszty
•produkt zachowuje swoje walory, takie jak: strukturę, kolor, smak, wilgotność i aromat
•szokowe zamrażanie zamienia płyny w mikrokryształy dzięki czemu produkt rozmrożony nie traci na swoich właściwościach
•mniejsze ubytki na wadze produktu
•szybkie obniżenie temperatury gotowego produktu pozwala na ominięcie krytycznych temperatur, sprzyjających rozwojowi bakterii (+45oC do +18oC)

LINIA IS

Stopniowe rozmrażanie

Stopniowe rozmrażanie umożliwia zachowanie koloru,
struktury i wartości odżywczej dania

Kontrolowany proces rozmrażania nie niszczy produktu.
Chłodzenie podmuchowe

Stała, idealnie równomiernie rozprowadzona temperatura
w komorze

Sonda termiczna pozwala kontrolować temperaturę rdzenia
przy schładzaniu dużych produktów

Mrożenie szokowe
• Przy szokowym mrożeniu nie dochodzi do strat witamin i
soli mineralnych

Nie dochodzi do rozbicia mikrokryształów, dzięki czemu
nawet najdelikatniejsze owoce zachowują swoją jędrność

Znacznie zwiększa higienę i bezpieczeństwo bakteriologiczne
produktu
Przechowywanie

Możesz używać jej do przechowywania żywności w niskiej
temperaturze i określonej wilgotności

dania przechowywane są w optymalnym środowisku
Przechowywanie mrożonek

umożliwia długoterminowe przechowywanie
zamrożonych produktów

produkty po rozmrożeniu są gotowe do podania

INFINITY
Rozmrażanie, regenracja, pieczenie niskotemperaturowe, chłodzenie szokowe,
zamrażanie szokowe, przechowywanie w chłodni. Jednym słowem:

INFINITY
Infi nity jest gwarancją jakości wyniku.
Pozwala zaspokoić oczekiwania najbardziej wymagających klientów w
utrzymaniu najwyższej jakości żywności, długotrwałej świeżości i zachowaniu
walorów zdrowotnych.
Infi nity to elastyczność pracy z bogatym asortymentem, bez zbędnych
strat.
Stała jakość i niezawodny serwis. Z Infi nity możesz zmniejszyć ilość marnowanej
żywności, lepiej zorganizować pracę i dzięki temu poświęcić więcej
czasu na kunsztowne wykończenie swoich dań.
Infinity to skarb pozwalający mnożyć dochody. Z Infinity możesz lepiej planować zakupy, dzięki niskim stratom wagowym produktów. Lepsza organizacja pracy obsługi oraz zredukowanie ciągłych prac przygotowawczych, dadzą możliwość rozwoju kulinarnych kreacji.

CHŁODZENIE PODMUCHOWE

Infinity wykorzystuje cały szereg technologii, aby szybko schładzać każdy rodzaj żywności. Możesz wybierać spośród cykli różnych dla poszczególnych rodzajów żywności, aby podmuchowo schładzać mięso, ryby, makaron, owoce, warzywa, wyroby cukiernicze itp. Aby być jeszcze bardziej pewnym efektu, możesz wybrać konkretny rodzaj mięsa: tłuste, chude, pieczone, duszone… albo produkty ze świeżymi owocami, ciasta, musy… To tylko kilka przykładów precyzji Infinity. Oprócz cykli automatycznych Infinity daje Ci także możliwość zaprogramowania wybranych
parametrów, aby idealnie dostosować urządzenie do Twojego systemu pracy.

ROZMRAŻANIE

Infinity posiada zaawansowany technologicznie i unikatowy System SRC Plus, pozwalający rozmrażać produkty jeszcze szybciej, ustawiając czas lub z pomocą sondy igłowej do żywności. Z Infinity produkty są rozmrażane w nawet o 75% krótszym czasie niż w standardowej chłodni i utrzymywane w odpowiedniej temperaturze gwarantującej
ich jak najlepsze przechowanie, bez ryzyka rozwoju bakterii. SRC Plus zachowuje ich naturalne cechy
i właściwości i zmniejsza utratę wagi.

ŁĄCZNOŚĆ

Port SIM CARD: pozwala modemowi GSM na wysyłanie powiadomień SMS o zatrzymaniu maszyny na telefon komórkowy użytkownika oraz na otrzymywanie wiadomości z telefonu komórkowego użytkownika. Przedni port SD CARD z pokazowymi filmami jak korzystać i jak obsługiwać Twoje urządzenie Infinity. Wejście USB do ładowania
i pobierania Twoich przepisów, danych HACCP i aktualizacji oprogramowania. Wi-Fi i Bluetooth pozwalają na połączenie z systemem nadzoru, by stale monitorować wartości HACCP.

INFINITY – funkcje

Multifunkcyjność – Dzięki swoim właściwościom Infinity może zastąpić szafę chłodniczą, mroźniczą i schładzarko-zamrażarkę szokową jednocześnie. Łatwa konserwacja i serwis – System auto diagnostyczny i automatyczne działania korekcyjne podczas pracy, zapobiegają przestojom maszyny i związanym
z nimi kosztom. Łatwo-zdejmowalny panel elektryczny oraz szybko złącza umożliwiają sprawny serwis.
Przyjazny interfejs – 7” dotykowy wyświetlacz, WIFI, Bluetooth, USB, SD, GSM Proste, czytelne i
intuicyjne elementy sterujące na ekranie dotykowym z 16 mln. kolorów prowadzą
użytkownika przez automatyczne i manualane cykle Automatyczne programy dla użytkowników, którzy chcą polegać na wiedzy i doświadczeniu RM GASTRO. Manualny tryb dla doświadczonych użytkowników, którzy mogą dostosować każdy parametr z wysoką dokładnością.
Ekstremalna moc – Modele IS 2011 oraz IS 4011 potrafi ą szokowo schłodzić aż do 200 kg produktów
lub szokowo zamrozić do 175 kg. Dzięki wysokiej wydajności, Infinity sprawdza się również w bardzo dużych przedsiębiorstwach, gdzie zastępuje przemysłowe urządzenia.
Silna izolacja – Najwyższej jakości uszczelnienie i izolacja pozwoliły zwiększyć wydajność o 50%
HACCP pod kontrolą – Wykres bieżącej temperatury i czasu. Raporty HACCP wszystkich cykli mogą
być przeglądane i zapisane do komputera.
GSM – Moduł GSM pozwala wysłać i odbierać alerty SMS z telefonu użytkownika.
Food scan – Wielopunktowa sondą do żywności pozwala automatycznie sprawdzić wnętrze produktu
i przeprowadzić perfekcyjne wykonanie cyklu.
Wideo/demo – Filmy demo zapewniają wsparcie dla użytkowników sprzętu oraz oszczędność
czasu i pieniędzy na szkolenia.
Wideo Service – pomaga technikom przeprowadzać konserwacje w krótszym czasie i oszczędniej.
Zużycie zawsze pod kontrolą – Zawsze wiesz, ile energii zużywasz, dzięki opcji wyświetlania na monitorze zużycia energii w każdym z cyklów. Ponadto, możesz stale monitorować napięcie sieciowe, by mieć pewność, że Infinity otrzymuje odpowiednią moc.
Multilevel – Jeśli Twoja praca wymaga przygotowywania produktów różnego rodzaju, wymagających różnych trybów chłodzenia lub mrożenia, oraz innych czasów obróbki, ta funkcja pozwoli Ci programować inne parametry dla każdej półki. To Infinity powie Ci, kiedy pojemnik z danym produktem jest gotowy. Funkcja Multilevel gwarantuje odpowiednie zarządzanie i precyzyjną temperaturę na wszystkich blachach, co daje jednakową jakość produktu.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.