Podstawową kwestią doboru urządzenia jest określenie MENU czyli jakie potrawy zamierzamy przygotowywać i oferować oraz w czym zamierzamy się specjalizować…?
Jest wiele urządzeń, które są potrzebne w każdej kuchni, jednak pizzeria będzie potrzebowała kilka innych urządzeń niż np kebab czy restauracyjna z kuchnią tradycyjną, która oferuje wiele potraw oraz organizuje imprezy okolicznościowe.
Kolejnym etapem jest określenie orientacyjnej liczby obsługiwanych klientów?
Zakup urządzenia wiąże się z jego eksploatacją (energia) oraz z zadowoleniem klienta (czas oczekiwania na zamówienie). Np. prowadząc pizzerie nie możemy zakupić zbyt małego pieca do pizzy ponieważ czas naszej realizacji zamówienia z biegiem czasu (większa ilość klientów) będzie się wydłużał czego konsekwencją będzie utrata klienta, natomiast biorąc pod uwagę to samo urządzanie w restauracji, której pizza jest tylko uzupełnieniem menu i sprzedaje się w małych ilościach nie ma potrzeby zakupu dużego pieca ponieważ nigdy jego kolejne komory nie będą użytkowane a energia będzie pobierana zdecydowanie większa.
Podobnie jest z wszystkimi urządzeniami.
Reasumując, określamy: menu, ilość gości oraz możliwości finansowe
Kupując urządzenie gastronomiczne nie zwracajmy uwagi tylko na cenę ale też na możliwości urządzenia oraz na gwarancję szybkiego dostępu do części zamiennych.
Każdy zakup jest na lata i ma on Nam służyć ułatwiając pracę oraz przynosić zyski!
NAJLEPSZE URZĄDZENIA TYLKO W FIRMIE QGAST.PL