Przy zakupie zmywarki gastronomicznej powinniśmy zwrócić uwagę na jej efektywność, ekonomię oraz jakość wykonania.
Zmywarki gastronomiczne są zakupowane na wiele lat, dlatego wyżej wymienione właściwości urządzenia są bardzo istotne ponieważ w długim użytkowaniu urządzenie będzie przynosiło Nam małe koszty które są bardzo istotne w prowadzeniu biznesu.
Na samy początku powinieneś określić przeznaczenie urządzenia, czy będzie zakup to małej zmywarki na bar do szkła czy większego urządzenia do mycia naczyń.
Jednak jeżeli nie ogranicza miejsce w którym będzie znajdowała się zmywarka gastronomiczna z funkcją wyparzania to zawsze lepiej zakupić większą zmywarkę najlepiej z koszem 50 x 50 cm.
Tego typu zmywarki gastronomiczne pozwolą na dużą skuteczność mycia różnego rodzaju szkła jak również naczyń oraz ma większą „efektywność”.
Bardzo ważne by zwrócić uwagę na kwestię komory zmywarki gastronomicznej, a mianowicie powinno się zakupić urządzenie które ma komorę główną tłoczoną oraz całe urządzenie posiada jak najmniej elementów spawanych.
Ostatnim elementem na który powinniśmy zwrócić uwagę przy zakupie zmywarki gastronomicznej jest jej zasilanie.
Zmywarka po jej uruchomieniu musi nagrzać ok 30 litrów wody.
W wypadku zmywarek zasilanych trójfazowo (400V) proces ten trwa około 15-20 minut, natomiast w urządzenia zasilanych jedną fazą (230V), gotowość do pracy osiągana jest po 35-45 minutach.
Dodatkowo po każdym cyklu mycia urządzenie dobiera sobie ok. 2,5 litra świeżej wody, którą również musi dogrzać przed włożeniem kolejnego wsadu do umycia oraz wyparzania – znowu w przypadku urządzenia zasilanego 400V trwa to błyskawicznie co pozwala na efektowniejsze wykorzystanie zmywarki gastronomicznej oraz co również bardzo ważne zużywa zdecydowanie mniej prądu co powoduje że zmywarka gastronomiczna staje się również ekonomiczna.
Profesjonalne zmywarki gastronomiczne – na co zwrócić uwagę?
Lokale gastronomiczne pracują zawsze w zawrotnym tempie. Wybrana zmywarka musi pomagać utrzymywać tę prędkość. Jej pojemność jest częścią tego procesu – ważne jest, aby pomieściła wszystkie naczynia, które trzeba do niej włożyć, najlepiej w jednym ładunku. Większość zmywarek gastronomicznych jest dość szybka, by podołać zadaniom jakie się przed nimi stawia. W naszym asortymencie znajdziecie Państwo produkty, które posiadają nie tylko uniwersalne zastosowanie w lokalu gastronomicznym, ale także zdecydowanie przyspieszą prace porządkowe we wszelkiego typu jadłodajniach i stołówkach.
Odpowiednio dobrana, profesjonalna zmywarka powinna posiadać przede wszystkim funkcję wyparzania – ponieważ w ten sposób łatwiej jest zachować jej nieskazitelną czystość i sterylność, które ważne są szczególnie podczas pracy przy przygotowywaniu i podawaniu jedzenia. Modele wysokotemperaturowe kosztują więcej, ale równocześnie specjalnie dobrane materiały sprawiają, że myte w nich zastawy schną zdecydowanie szybciej i nie wymagają regularnego uzupełniania i kupowania detergentów odkażających. Sprzęt taki stanowi niezbędne wyposażenie każdej dobrze funkcjonującej kuchni. W naszej ofercie znaleźć można modele zaprojektowane z myślą o wydajności energetycznej i obniżeniu poziomu kosztów eksploatacji. Przynosi to wymierne oszczędności w dłuższej perspektywie. Potencjalne zużycie wody w przypadku zmywarek dostosowanych do celów przemysłowych i komercyjnych jest zdecydowanie mniejsze niż przy korzystaniu z innych dostępnych na rynku opcji.
W trosce o komfort Klientów oferujemy szereg produktów, których cena jest odpowiednia do potencjału i oferowanych możliwości. Na podstawie naszego doświadczenia możemy wskazać, że maszyny kapturowe, które znajdziecie Państwo w naszym asortymencie, to rozwiązanie idealne dla wielu rodzajów działalności. Staramy się zagwarantować wysoką jakość proponowanych przez nas urządzeń do użytku gastronomicznego, dlatego zachęcamy do zapoznania się z ofertą i wyboru produktów, które uznacie Państwo za odpowiednie i przydatne w aszym lokalu.
NAJLEPSZE URZĄDZENIA TYLKO W FIRMIE QGAST.PL