Qgast – Kraków – wyposażenie i sprzęt dla gastronomii – 12 307 24 24

Są Państwo na etapie lub planowania otwarcia Pizzerii? W poniższej treści postaramy się przedstawić uśrednione koszty od strony wyposażanie gastronomicznego urządzeń oraz akcesorii które pozwolą Państwu sprawnie prowadzić takową działalność.

W dzisiejszych czas gdzie pizzerie są mocno rozwinięte koszty tej działalności wzrosły oczywiście uzależnione są one od ilości pracowników których mamy zatrudnionych. Uśrednione koszty pizzerii na podstawie rozmów z naszymi klientami tj. ok 10000 zł miesięcznie (lecz proszę pamiętać koszt jest uśredniony i zależy od wielkości lokalu gastronomicznego oraz ilości pracujących tam osób).

Poniżej przedstawiamy 10 punktów które trzeba spełnić by taki lokal otworzyć:

1. Zaprojektowanie lokalu (zaplecze z salą) możliwe już od ok. 50m²,

2. Produkcja dań odbywa się w oparciu o półprodukty,

3. Wymagana toaleta oraz szatnia dla personelu,

4. W przypadku pizzeri któa posiada powyżej 10 miejsc konsumbcyjnych musimy zapewnić toaletę dla klientów

5. W przypadku korzystania ze świeżych warzyw stanowiących składniki pizzy, musimy wydzielić pomieszczenie do mycia warzyw zielonych, w którym musi się znaleźć szatkownica do warzyw oraz zlewzmywak ze stali nierdzewnej

6. W przypadku serwowania dań na talerzach wielorazowego użytku niezbędna jest wydzilona zmywalnia z zmywarką gastronomiczną z funkcją wyprzania, szafa przelotowa ze stali nierdzewnej oraz zlewozmywaki ze stali nierdzewnej

7. Wymagana wentylacja oraz okap gastronomiczny nad urządzeniami które emitują ciepło takie jak: kuchnia gastronomiczna, płyta grill, piec do piizzy, frytownica gastronomiczna

8. Bardzo ważną kwestią jest dostęp personelu do światła dziennego oraz odpowiednia wysokość pomieszczenia,

9. Lokalizacja pomieszczeń pracy stałej na poziomie lub powyżej poziomu gruntu,

10. W przypadku lokalu już istniejącego lub gdy jego lokalizacja jest w budynku już wiekowym i nie możemy spełnić punktu 8 oraz 9 musimy wystąpić o tak zwane odstępstwo do Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej,

Przejdźmy do kosztu wyposażenia gastronomicznego oraz spisu przewidywanych urządzeń gastronomicznych (oczywiście podany koszt jest uśredniony):

Całkowity koszt uśredniony w zależności o zakupionych urządzeń gastronomicznych oraz ich modeli cena takiego zaplecza wynosi ok. 50 000 zł.

Zachęcamy do skorzystania z fachowej rady naszej firmy i zaproszenia przedstawiciela handlowego, który pomoże Paśńtwu dokładnie ocenić koszty wyposażenia gastronomicznego pizzerii oraz dobierze urządzenia gastronomiczne do Państwa budżetu oraz oczywiście taki sprzęt by służył Państwu na lata (był bezawaryjny) i był w stanie obsłużyć klientów w odpowiednim czasie.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.